gift icon Korting bij 4 of meer producten

Waarom kies je voor biologische opvolgmelk?

Red Tag

Biologische flesvoeding

Waarom kies je voor biologische opvolgmelk?

  • Goed voor het milieu en je kindje

  • Vrij van bestrijdingsmiddelen

  • Bewust de beste keuze

Wanneer je een kindje op de wereld zet, word je waarschijnlijk nog bewuster van de keuzes die je maakt. Want jouw kindje is de volgende generatie en deze generatie moet ook nog gebruik kunnen maken van alles wat de wereld ons geeft. Heb jij gekozen voor een bewuste levensstijl voor jezelf en voor je kindje? Of ben jij jezelf er meer in aan het verdiepen? De voordelen van biologische opvolgmelk voor zowel het milieu als voor jou en je kindje zijn oneindig.

Biologische keurmerk
Je kunt biologische producten herkennen aan het Europees biologisch keurmerkHet Europees biologisch keurmerk, waar wij erg trots op zijn, staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. 
Je mag niet zomaar je producten biologisch noemen, je moet voldoen aan de eisen van de EU. De controle in Nederland worden gedaan door de SKAL BIOCONTROLDe Skal controleert alle Biologische bedrijven en hun ingrediënten. Indien deze controles goed zijn mag je pas als merk gebruik maken van alle officiële logo’s. Wil je meer lezen over het Europese Biologische logo? Lees dit dan op de website van de Europese Commissie voor 'The Organic Logo'.

Biologische voeding voor je lichaam
Wanneer je biologische voeding consumeert, weet je dat deze voeding geproduceerd wordt zonder middelen die je niet in je lichaam wil hebben. Biologische producten worden geteeld zonder kunstmest en zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Bepaalde middelen zorgen er misschien voor dat je producten langer houdbaar blijven, maar wil je deze middelen wel in je lichaam stoppen? Daarnaast wordt biologische voeding zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen geproduceerd. Denk dan bijvoorbeeld aan onnodige geur, kleur en smaakstoffen. Deze stoffen maken je product misschien aantrekkelijk voor het oog, je smaak en je geur, maar deze stoffen heb je helemaal niet nodig. In tegenstelling, deze stoffen zijn helemaal niet goed voor je lichaam.

Coöperatie Isigny Sainte-Mère
De biologische melk van Biostime komt van de Coöperatie Isigny Sainte-Mère. De aangesloten 40 biologische boerderijen bevinden zich allemaal in een omtrek van 100 kilometer, waardoor de uitstoot van het transport zoveel mogelijk beperkt wordt. De boerderijen werken met passie en respect voor het milieu. De landbouw die ze beoefenen is duurzame landbouw, zonder chemicaliën of pesticiden, waarbij voornamelijk natuurlijke mest wordt gebruikt. De koeien worden voornamelijk buiten gehouden. Ze worden uitsluitend gevoerd met weidegras en voedergewassen. De biologische koeien worden ook niet behandeld met (preventieve) antibiotica of hormonen.

Biologische opvolgmelk zonder palmolie met melkroom

Zonder palmolie
De producten van Biostime zijn vrij van palmolie en dat is beter voor het behoud van het regenwoud. Biostime heeft de palmolie kunnen vervangen door de gebruik te maken van de room uit de biologische melk. Wil je weten wat het probleem is met palmolie en wat voor andere producten de alternatieve zijn? Lees dan ook zeker onze blog over palmolie.

Bewuster kiezen voor de wereld
Meer bewuste keuzes maken, kun je de hele dag door doen. Stap je op de fiets of pak je toch de auto? Koop je een nieuwe spijkerbroek of doe je nog wel even met die ene die je nog hebt? Koop ik dat product met palmolie of een alternatief zonder? Het lijken simpele en alledaagse keuzes, maar wanneer iedereen deze keuzes bewust zou maken, dan zijn de gevolgen enorm. En met enorm, dan bedoelen wij enorm goed.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN