gift icon Korting bij 4 of meer producten

Het verhaal achter Biostime

Red Tag

flesvoeding

Waarom Biostime biologische opvolgmelk?

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Soms lukt (volledige) borstvoeding niet en kies je (in overleg met je arts en/of consultatiebureau) voor flesvoeding, ter aanvulling of als volledige vervanging. Biostime ontwikkelt producten met de voordelen van de natuur in combinatie met de laatste wetenschappelijke innovaties. De samenstelling wordt continu en al meer dan 10 jaar lang geoptimaliseerd op basis van het wetenschappelijk onderzoek naar moedermelk en de ontwikkeling van baby’s, door een team van wetenschappers en experts

Wat is opvolgmelk voor baby’s?

Opvolgmelk is voeding die je via de fles aan je baby geeft.

Het verschil tussen biologische en ‘gewone’ opvolgmelk?

De samenstelling van opvolgmelk is vastgesteld in de Warenwet, zo bevat het in ieder geval alles wat een kindje nodig heeft. Het verschil zit hem in de herkomst van de ingrediënten. Om het biologische keurmerk te mogen dragen, moeten alle grondstoffen van biologische oorsprong zijn. De melkpoeder van Biostime is afkomstig van 40 Franse biologische boerderijen in Normandië, de koeien krijgen uitsluitend weidegras en voedergewassen, hebben meer ruimte en lopen voornamelijk lekker buiten rond. Ook worden de koeien van Biostime niet behandeld met (preventieve) antibiotica of hormonen - een duurzaam proces, omdat de koeien uit het productieproces worden gehaald wanneer dit nodig is om ze te behandelen met enkel natuurlijke middelen. Al met al doen wij enorm onze best om zuivere en eerlijke ingrediënten te gebruiken in onze opvolgmelk.

Waarom kies je nog meer voor Biostime biologische opvolgmelk?

 • Biologisch keurmerk en duurzame landbouw
 • Zonder palmolie, maar met biologische melkroom
 • Zonder synthetische conserveringsmiddelen
 • Van koeien die niet worden behandeld met preventieve antibiotica of hormonen
 • Korting bij aankoop van 4 of meer producten

Gebruik opvolgmelk baby

 • Was je handen grondig.
 • Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor biologische flesvoeding.
 • Gebruik het maatschepje in de deksel om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen.
 • Sluit de fles goed. Rol de fles krachtig van links naar rechts tussen uw handen en schud vervolgens tien seconden verticaal.
 • Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.
 • Nadat je je kindje de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af.

Opvolgmelk zonder palmolie

De melk van Biostime is afkomstig van biologische Franse boeren en draagt een streng Europees biologisch keurmerk. Bij Biostime vind je biologische zuigelingenvoeding zonder palmolie. Palmolie is te vinden in veel producten, zoals margarines en zoetigheden. Waarom kiezen voor zuigelingenvoeding zónder palmolie? Tropische regenwouden zijn van onvoorstelbare waarde voor mensen, dieren en onze planeet. Toch worden er elke seconde 169 bomen gekapt.. Het is tijd om bewust te kiezen, voor nu en voor later. Wat is er mis met palmolie?

 • Tropisch regenwoud wordt gekapt voor de aanleg van mega plantages met oliepalmen
 • Mensen worden van hun land beroofd en komen zonder inkomsten te zitten
 • Unieke planten- en diersoorten worden met uitsterven bedreigd
 • Het kappen van zo veel bossen is slecht voor het klimaat

Biologische opvolgmelk mét melkroom

Wij maken gebruik van melkroom in plaats van palmolie. Niet alleen omdat het beter is voor het behoud van het regenwoud, ook is het goed voor je kindje. De palmolie (wat niet goed is voor het milieu) wordt vervangen door melkroom (rijk aan SN-2 palmitinezuur, het belangrijkste vetzuur in moedermelk). Flesvoeding met melkroom benadert de vetzuursamenstelling van moedermelk beter dan flesvoeding met palmolie.*

Bron: *1: Bar-Yoseph F, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2016; 62:341-347 - 2. Gemiddelde waarden waargenomen in flesvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden op de Franse markt - juni 2019

Biologische melk in onze opvolgmelk

Biostime melk komt van 40 Franse biologische boerderijen in een omtrek van 100 kilometer om precies te zijn. We mogen het Europees biologisch keurmerk dragen en dat doen wij met trots! Het keurmerk maakt duidelijk dat ons product voldoet aan de EU-regels voor biologische producten. Het Europees biologisch keurmerk is een topkeurmerk vanwege de hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid. Dit keurmerk geeft onder andere aan dat onze flesvoeding vrij is van bestrijdingsmiddelen en dat er rekening wordt gehouden met het dierenwelzijn.

GOS vezels, wat betekent dit?

GOS is een voedingsvezel welke helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je baby. Biostime voegt enkel volledig biologische GOS vezels toe aan de biologische flesvoeding.

Voor meer informatie en achtergrond, ga naar De BINC-Geneva Foundation (Biostime Institute for Nutrition and Care), een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van onderzoek op het gebied van de gezondheid van moeders en kinderen

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN