gift icon Korting bij 4 of meer producten

Probiotica en prebiotica: wat is het verschil en hoe werken ze?

Red Tag

Probiotica en prebiotica

Probiotica en prebiotica: wat is het verschil en hoe werken ze?

Wist je dat het buikje van je kleintje triljoenen micro-organismen telt die helpen hun welzijn in balans te houden? Lees snel verder over hoe prebiotica en probiotica de inwendige organen van je kind kunnen helpen opbloeien.

De darmflora van mama als basis voor je afweersysteem

De darmflora van jou als moeder vormt de basis voor de darmflora van je kindje. Hoe gezonder jouw darmen zijn, hoe gezonder en sterker het afweersysteem van je kindje.

Probiotica

Probiotica zijn vriendelijke levende bacteriën die de darmen ondersteunen en de spijsvertering bevorderen. Je vindt deze bacteriën in gefermenteerd voedsel, zoals yoghurt, kimchi, augurken en kombucha. Probiotica helpt het evenwicht van darmbacteriën te verbeteren.

Prebiotica

Een type vezel welke mensen niet kunnen verteren en dient als voedsel voor probiotica. Te vinden in vezelrijk voedsel zoals haver, prei en rode biet. Prebiotica helpt een omgeving te creëren waarin goede micro-organismen kunnen groeien.

Stel je voor

Wanneer je darmen een tuin waren.. Dan zouden probiotica bacteriën fungeren als nieuwe zaadjes in de tuin. Prebiotische vezels zouden het water en de meststof zijn die de zaadjes helpen groeien. Bloei en groei!

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN