gift icon Korting bij 4 of meer producten

Alles wat je wilt weten over Biostime opvolgmelk voor baby's

Red Tag

opvolgmelk

De biologische opvolgmelk van Biostime voor baby’s van 6 tot 12 maanden bevat biologische melk(room) en geen palmolie: goed voor je kindje én beter voor het milieu! Biostime bevat onder andere DHA, vitamine A, C en D (zoals wettelijk is vastgesteld voor alle opvolgmelk).

Wat is opvolgmelk?

Opvolgmelk is flesvoeding voor jouw kindje vanaf 6 tot 12 maanden. Opvolgmelk bevat meer ijzer en calcium dan zuigelingenvoeding. Tijdens de zwangerschap bouwt jouw kindje een ijzervoorraad op, maar deze raakt op als je kindje rond de 6 maanden oud is. Dit tekort kan opgevuld worden met de opvolgmelk van Biostime!

Vermijd gewone melk bij baby’s

Kies voor opvolgmelk in plaats van gewone melk, omdat gewone melk veel eiwitten en zout bevat. De nieren van je kindje zijn daar nog niet aan toe. Ook bevat koemelk of geitenmelk te weinig ijzer. 

Wanneer stop je met opvolgmelk?

Biostime komt van 40 biologische boerderijen uit het hart van Normandië, in Frankrijk. De Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde beveelt opvolgmelk aan voor kinderen tussen 1 en 3 jaar*. Het is dus aan te raden om je kindje vanaf 10+ maanden nog biologische opvolgmelk te geven. Het vetgehalte en het gehalte aan ijzer en vitamine D zijn veel hoger in opvolgmelk dan die van koemelk, en de eiwitinname wordt hierdoor met de helft verminderd!

Praktische informatie over de biologische opvolgmelk van Biostime:

 • Veilig betalen met iDeal of creditcard
 • Korting bij aankoop van 4 of meer producten
 • Losse bestelling? Voor 22.00 besteld, morgen in huis
 • Bestellingen boven €70 gratis verzending
 • Verpakt onder beschermende atmosfeer

De ingrediënten

In Biostime biologische opvolgmelk vind je biologische magere melk 27% (melk), biologische plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad, kokos), biologische maïs maltodextrine, biologische lactose (melk), gedeeltelijk gedemineraliseerd biologische weipoeder (melk), biologische melkroom, biologische fructo-oligosachariden 0,6% DHA vanuit visolie, emulgator (biologische SOJA lecithine), olie van Mortierella alpina, vitaminen (retinolacetaat, thiaminehydrochloride, riboflavine, calcium D-pantothenaat, ascorbylpalmitaat, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, cyanocobalamine, natrium L-ascorbaat, cholecalciferol, DL-alfa-tocoferolacetaat, D-biotine, fyllochinon, nicotinamide), calciumcarbonaat, calciumchloride, ijzerpyrofosfaat, L-cystine, tricalciumfosfaat, calciumhydroxide, zinksulfaat, trikaliumcitraat kaliumchloride, magnesiumchloride, kaliumhydroxide, natriumseleniet, kopersulfaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, L-tryptofaan, natriumchloride, antioxidant (extract rijk aan tocoferolen), melkzuurfermenten (Bifidobacterium infantis) 0,02%.

Het gebruik

 • Was je handen grondig.
 • Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor biologische opvolgmelk.
 • Gebruik het maatschepje in de deksel om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen.
 • Sluit de fles goed. Rol de fles krachtig van links naar rechts tussen uw handen en schud vervolgens tien seconden verticaal.
 • Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.
 • Nadat je je baby de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af.

Kies voor Biostime opvolgmelk

De biologische opvolgmelk van Biostime kun je voor je kindje gebruiken vanaf 6 maanden tot 12 maanden. Vanaf 12 maanden kun je overstappen naar Biostime SN-2 Bio 3 opvolgmelk voor kindjes vanaf 10 maanden. Volg altijd de bereidingswijze zoals vermeld op de verpakking. Heb je nog vragen over onze opvolgmelk? Neem dan contact met ons op.

*Voedingscomité van de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Koemelk of opgroeimelk: welke melk moet worden aanbevolen voor kinderen van 1 tot 3 jaar? Arch Pediatr2011;18:355-8. 

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN