gift icon Korting bij 4 of meer producten

Vanaf wanneer mag je baby koemelk?

Red Tag
Koemelk of opvolgmelk? Biostime biologische opvolgmelk

Een veelvoorkomende vraag van ouders is: mag mijn baby gewone koemelk? Een pasgeboren baby mag nog geen gewone koemelk. Het is daarom aan te raden om je kleintje tot in ieder geval 12 maanden borstvoeding of flesvoeding te geven. Maar hoe zit het precies? We leggen het hieronder aan je uit. 

Baby’s zijn gevoeliger

Baby’s hebben een minder goede weerstand, zeker wanneer ze pas net geboren zijn. Hierdoor kunnen ze sneller bacteriën opnemen en daardoor eerder een infectie krijgen. Bij sommige producten ligt dit risico hoger, vooral bij rauwe dierlijke producten.

Waarom mag een baby geen gewone melk?

Gewone koemelk, maar ook geitenmelk en andere melkvervangers zijn niet geschikt als voeding voor baby’s tot 1 jaar. Je vraagt je nu misschien af: waarom mag mijn baby geen gewone melk?

In koemelk of geitenmelk zit te weinig ijzer en te veel eiwit en zout voor een baby. Van te veel eiwit kunnen baby’s ernstig ziek worden. Ga daarom altijd voor borstvoeding, of wanneer dit niet mogelijk of gewenst is, voor flesvoeding.

  Wanneer mag mijn baby gewone melk?

  Na de leeftijd van 10 maanden leert je kindje steeds meer "echte" maaltijden te eten. Maar, omdat zijn kleine lichaam nog in ontwikkeling is, zijn de behoeften nog niet zoals die van een volwassene. De Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde beveelt opvolgmelk aan voor kinderen tussen 1 en 3 jaar. Het vetgehalte en het gehalte aan ijzer en vitamine D zijn veel hoger in opvolgmelk dan die van koemelk, en de eiwitinname wordt hierdoor met de helft verminderd.

  Welke voedingsstoffen heeft je kindje nodig?

  Bekijk hieronder welke voedingstoffen je kindje nodig heeft en waarvoor het goed is. Wees ook voorzichtig met onjuiste opvattingen. Bijvoorbeeld dat je de inname van vetten moet beperken van jongs af aan. Dit is onjuist. Of dat je kindje veel proteïne nodig waar hij of zij opgroeit, ook een onjuiste opvatting. Heb je nog vragen over voeding voor je kindje? Meld je dan aan voor de maandelijkse gratis webinar over baby- en kindervoeding. Deze wordt gegeven door Sharon Asscher van voedingmaaktjebeter.nl.

   

  Waarom geen koemelk baby Biostime opvolgmelk

   

   

   

  Belangrijke informatie

  Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

  Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

  IK HEB HET BEGREPEN