gift icon Korting bij 4 of meer producten en bij een abonnement

Het belang van gezonde voeding tijdens de zwangerschap

Red Tag

voeding tijdens de zwangerschap

Gezonde voeding tijdens de zwangerschap

Goed eten tijdens de zwangerschap is van cruciaal belang voor jezelf en de gezondheid van je baby. Je voeding moet de voedingsstoffen leveren voor de ontwikkeling van de baby en voor de vele veranderingen die je lichaam zal ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan: de vorming van de placenta, uitbreiding van je bloedplasma en de voorbereiding van je borstweefsel voor het geven van borstvoeding. Bovendien is de voeding die je baby in de baarmoeder krijgt van invloed op zijn onmiddellijke ontwikkeling, maar ook op zijn toekomstige gezondheid. Als je nu goed eet, draag je bij aan de goede gezondheid van je baby op de lange termijn.

Een gezonde voeding kan moeilijk lijken met zoveel veranderingen in je eetlust; van ochtendmisselijkheid waarbij zelfs de geringste geur van voedsel je misselijk maakte, tot vreemde hunkeringen naar voedsel dat je voorheen nooit lekker vond en vervolgens het gevoel voortdurend honger te hebben. 

Om gezond te eten tijdens de zwangerschap, moet je de voorkeur geven aan voedzaam voedsel dat je lekker vindt en onthouden dat goed eten het beste is wat je nu kunt doen voor jezelf en voor je kleintje.

Heb je tips nodig voor gezonde voeding tijdens de zwangerschap? Lees dan hier verder.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN