gift icon Korting bij 4 of meer producten

Flesvoeding maken en schoonmaken: zó doe je dat!

Red Tag

 

Fles maken en schoonmaken

Flesvoeding maken en flesvoeding schoonmaken is niet ingewikkeld. Het is wel belangrijk dat je de stappen goed volgt en het flesje zo hygiënisch mogelijk schoonmaakt. Als je flesjes wilt bewaren, doe dat altijd gekoeld en niet langer dan een halfuur. Hieronder lees je alles over flesvoeding schoonmaken én klaarmaken voor wanneer je je afvraagt: hoe maak ik flesvoeding klaar?

Stappenplan flesvoeding maken

Hieronder vind je een handig stappenplan voor wanneer je Biostime flesvoeding gaat maken.

Stap 1: Was je handen grondig.

Stap 2: Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor babyvoeding.

Stap 3: Gebruik het maatschepje in de deksel bij flesvoeding maken om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen. 

Stap 4: Sluit de fles goed. Rol het flesje van links naar rechts tussen jouw handen en beweeg de fles vervolgens tien seconden verticaal.

Stap 5: Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.

Stap 6: Nadat je je baby de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af.

Tips bij flesvoeding maken

Er zijn een aantal tips, waardoor flesvoeding maken hygiënischer en makkelijker wordt.

Gekookt water

Gebruik geen water uit de kraan, omdat het water lang in de ketel en/of de leidingen kan hebben gezeten waar bacteriën – die dol zijn op warme vochtige plekken – alle kans hebben gehad om zich te vermenigvuldigen. 

Eerst water, dan Biostime voeding

Zorg bij flesvoeding maken ervoor dat je eerst water in het flesje doet en dan de voeding, zodat de melkpoeder beter oplost. Hou je aan de hoeveelheden die op de verpakking staan. Je baby kan namelijk last krijgen van zijn of haar buikje als de flesvoeding te geconcentreerd is of te weinig water bevat. Minder poeder in het flesje dan de aangegeven hoeveelheid, kan ervoor zorgen dat de voeding weer te weinig geconcentreerd is en dus te weinig voedingsstoffen bevat. Rol en schud het flesje goed totdat de voeding goed is vermengd met het water.

Temperatuur controleren bij flesvoeding maken

Controleer altijd de temperatuur als je flesvoeding maakt. Rond de 37 °C is een goede drinktemperatuur voor je baby. Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols. Is de melk te heet? Houdt de afgesloten fles dan even onder de koude kraan, zodat je een goede drinktemperatuur bereikt. 

Flesvoeding schoonmaken

Na flesvoeding maken, volgt flesvoeding schoonmaken. Zorg ervoor dat je het flesje na het voeden goed schoonmaakt. Nadat je jouw baby de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af. Met een speciale flessenborstel kun je goed op de bodem van de fles komen. Het is aan te raden om daarna alles ondersteboven te drogen op een droge en schone doek.

Flesje uitkoken

Wil je het flesje beschermen tegen eventuele bacteriën en schimmels? Kook het flesje en de speen regelmatig uit. Leg het flesje bijvoorbeeld 10 minuten in een pan met kokend water. Voeg af en toe een scheutje azijn toe om kalk tegen te gaan. Zo, nu weet je precies hoe flesvoeding maken én schoonmaken in z’n werk gaat! 

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN