gift icon Korting bij 4 of meer producten

De 40 biologische boerderijen van Biostime

Red Tag

Biologische boerderijen van Biostime

Waar vind je de 40 biologische boerderijen van Biostime?

Wij hebben gekozen voor een enkele partner. Ons assortiment Biostime SN-2 Biologische opvolgmelk wordt geproduceerd in Normandië door de coöperatie Isigny Sainte-Mère, bekend om zijn expertise en de kwaliteit van zijn zuivelproducten. Isigny Sainte-Mère is een coöperatief van biologische boeren in Normandië, niet meer dan 100 kilometer uit elkaar. Het duurt minder dan 72 uur tussen het ophalen van de koemelk en de levering aan de coöperatie Isigny Sainte-Mère, waardoor de versheid van de melk en dus de kwaliteit ervan worden gegarandeerd. Elke biologische teler van de coöperatie Isigny Sainte-Mère werkt met passie en respecteert het milieu. De landbouw die ze beoefenen is duurzame landbouw, zonder chemicaliën of pesticiden, waarbij voornamelijk natuurlijke mest wordt gebruikt.

Koeien die voornamelijk buiten lopen

De koeien worden voornamelijk buiten gehouden, met toegang tot de wei zodra het weer het toelaat. De koeien profiteren optimaal van de unieke weiden van het regionale park van de moerassen van Cotentin en Bessin, een natuurpark dat de biodiversiteit van het land in stand houdt. Dankzij een gematigd zeeklimaat dat zorgt voor een opmerkelijke grasgroei, profiteren de koeien van een zeldzaam kwaliteitsdieet, specifiek voor de regio Normandië. Dankzij deze voeding is melk bijzonder rijk aan mineralen en sporenelementen. In de winter worden ze uitsluitend met weidegras en voer gevoerd, 100% gecertificeerd biologisch voedsel volgens regelgeving.

Koeien die geen preventieve antibiotica of hormonen krijgen

De koeien krijgen ook prioriteit met homeopathie en kruidengeneeskunde, omdat we de koeien geen (preventieve) antibiotica of hormonen willen geven. De koeien worden uit het productproces gehaald, wanneer ze toch een bepaalde behandeling nodig hebben. Ze worden met veel liefde en aandacht behandeld met homeopathische middelen en kruidengeneeskunde, om ze weer helemaal beter te maken. Je kunt je voorstellen dat het een duurzaam proces is, omdat deze koe op dit moment niet meedoet aan het de productie van melk. Toch vinden wij dit erg belangrijk, om enkel zuivere en eerlijke opvolgmelk te ontwikkelen.

Meer over Isigny Sainte-Mère

De zuivelcoöperatie Isigny Sainte-Mère is al meer dan een eeuw gevestigd in Normandië en staat wereldwijd bekend om haar voorouderlijke know howHet is vanwege de uitzonderlijke kwaliteit, de korte afstand tussen de boerderijen, de traceerbaarheid, de leveringszekerheid en de naleving van drastische productienormen dat we hebben gekozen om samen te werken met Isigny Sainte-Mère voor de productie van onze zuigelingenmelk.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN