gift icon Korting bij 4 of meer producten

Kan mijn baby eten als een volwassene bij een leeftijd van 1 jaar?

Red Tag

Voedingsschema baby 1 jaar

Kan mijn baby eten als een volwassene bij een leeftijd van 1 jaar?

Je kindje heeft de leeftijd van 1 jaar bereikt, maar kan je dreumes nu ook écht als een volwassen persoon eten en wat voor voedingsschema voor een baby van 1 jaar kun je het best aanhouden? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Voedingsschema voor je baby van 1 jaar

Nu je kindje 1 jaar oud is, kan hij of zij meer met de pot mee-eten. Dit houdt in: drie keer per dag een maaltijd en twee tot vier tussendoortjes per dag. Na 1 jaar gaat de groei van je dreumes iets minder hard dan voorheen. Het kan zo zijn dat je kindje de ene dag meer eet dan de andere dag. Geen zorgen, dit hoort er allemaal bij. Je kindje voelt aan wat hij of zij nodig heeft. Daarnaast is bewegen en spelen essentieel voor de ontwikkeling van je kind.

Na een leeftijd van 10 maanden leert je kindje steeds meer 'echte' maaltijden eten. Maar, omdat zijn kleine lichaam nog in ontwikkeling is, zijn de behoeften nog niet zoals die van een volwassene. Het bord van je kindje lijkt dus niet op jouw bord. De verdeling en hoeveelheid eten is niet hetzelfde (1).

  Belangrijke rondom een voedingsschema baby 1 jaar

  Biologische peutermelk of koemelk? Biostime komt van 40 biologische boerderijen uit het hart van Normandië, in Frankrijk. De Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde beveelt opvolgmelk aan voor kinderen tussen 1 en 3 jaar (6). Het vetgehalte en het gehalte aan ijzer en vitamine D zijn veel hoger in opvolgmelk dan in koemelk, en de eiwitinname wordt hierdoor met de helft verminderd. 

  Voedingsschema van baby 1 jaar en onjuiste aannames

   

   Wat een kindje 1 jaar oud

    

   Tip voor nieuwsgierige ouders: om erachter te komen hoeveel omega 3 in de melk van jouw baby zit, kun je het voedingstabel bekijken, die je onder de termen ‘alfa-linoleenzuur’ en ‘DHA’ vindt.*

   Biostime flesvoeding bevat onder andere DHA (Docosahexaeenzuur) en AA, dit zijn omega-3 en omega-6 vetzuren. De toevoeging van DHA en AA in zuigelingenvoeding is wettelijk vastgesteld. DHA komt veel voor in hersen- en oogweefsel. 

   Biologische opvolgmelk vanaf 10 maanden

   Wanneer je kindje rond de 10 maanden oud is, is het mogelijk om over te stappen van biologische opvolgmelk naar biologische peutermelk van Biostime. Dit wordt aanbevolen door de Voedingscommissie van de Franse Vereniging voor Kinderen (6). Naast een gebalanceerd voedingsschema voor je baby van 1 jaar, is biologische opvolgmelk dus aan te raden.

   De melk is afgestemd op de behoeften van kindjes tussen 1 en 3 jaar oud. Het zit bomvol biologische ingrediënten. Naast de biologische melk, voegen we ook melkroom toe. Melkroom voegen we toe om de palmolie te vervangen. Ook de gebruikelijke extra voedingsstoffen vind je in Biostime, zoals ijzer, vitamines en andere mineralen. Hier hebben wij dus onder andere nog biologische GOS vezels aan toegevoegd! Ontvang altijd korting bij aankoop van 4 of meer producten Biostime 2 & 3.

   Bronvermelding | #12 tot 24 maanden. * De aanbevolen hoeveelheden variëren naargelang de leeftijd en de eetlust van uw kind. 1 EFSA. Voedingswaarde-referentiewaarden voor voedingsstoffen. Samenvattend verslag. 2017. 2. Delpanque B. JPGN 2015;61: 8-17. 3. Domellöf M et al. JPGN 2014;58: 119-129. 4. Braegger C et al. JPGN 2013;56: 692-701. 5. Chouraqui JP et al. European Journal of Nutrition. 2019. 6. Voedingscomité van de Franse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Koemelk of opgroeimelk: welke melk moet worden aanbevolen voor kinderen van 1 tot 3 jaar? Arch Pediatr2011;18:355-8. 7. Chouraqui JP et al. Voedingsstoffen. 2019;11(9). 8. Mpedia. 1 en 3 jaar: voedingsbehoeften van mijn kind. Beschikbaar op: mpedia.co.uk. 9. Mpedia. Le lait, pilier de l'alimentation. Beschikbaar op: mpedia.fr

   Belangrijke informatie

   Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

   Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

   IK HEB HET BEGREPEN