gift icon Korting bij 4 of meer producten

7 manieren om te connecten met de natuur

Red Tag

Connecten met de natuur

7 manieren om te connecten met de natuur

De band van een kind met de natuur is een van de eenvoudigste die er is. Eindeloos boeiend, onderhoudend, koesterend en inspirerend, de natuur heeft geen draden of schermen nodig en, het beste van alles, ze heeft geen uitknop.


Door je kleintje te helpen om zich met de natuur te verbinden, zal het niet alleen hun wereld vandaag uitbreiden, het zal hen de balans geven die ze nodig hebben om de verbinding die ze morgen met de technologie zullen hebben, te beheren.

Dus hoe kun je je kind helpen een levenslange liefde voor de natuur te ontwikkelen, de magie van de wereld om hen heen te ontdekken?

1. Kruipen hoeft niet griezelig te zijn...

Insecten zijn er echt overal, een groot deel van de wereld waarin je kindje leeft dus. Waar zou de wereld zijn zonder wormen en bijen? Zelfs spinnen hebben een belangrijke taak voor moeder natuur. Dus, hoewel het in het begin misschien een uitdaging is, probeer "Ew!" te vervangen door "Ah!" en moedig de nieuwsgierigheid van uw mini-mens naar alle wezens in de natuur aan.

2. Maak hun handen vuil

Wanneer je zoveel tijd besteedt aan het opruimen van de spullen en schoonmaken van je kindje zelf, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten hoeveel plezier ze kunnen hebben als ze gewoon lekker vies worden. Moddertaarten maken, kleine tenen in plassen en zand knijpen, groenten planten. Dit alles helpt hun verbeelding en hun liefde voor de natuur te laten groeien. Het "grote buiten" is een speeltuin waar verbazingwekkende en soms modderige dingen kunnen gebeuren. Laat het gebeuren.

3. Stop en ruik de rozen

Als ouder en als volwassene kun je soms de schoonheid om je heen missen, maar kinderen zien bijna alles. Elke bloeiende bloem, elke zoemende bij, elke plas en elke glimmende steen opmerken - vooral als jij haast hebt! Voor je kind is het namelijk allemaal nieuw, Daarom is een van de beste dingen die je kunt doen om je kindje in contact te brengen met de natuur, de kinderwagen een beetje te vertragen. Loop met je ogen wijd open en heb geen einddoel. Je zult versteld staan van wat je ziet.

4. Rol het groene tapijt uit

Dump de sokken - laten we eerlijk zijn, ze blijven toch nooit lang aan - en haal wat gras tussen die mollige, kleine tenen. Maak een lapje gras op je tapijt en je kind heeft niet eens speelgoed nodig. Alleen al het voelen van de koele, groene textuur onder de voet terwijl ze spelen, peuteren of rennen kan genoeg zijn om kleine fantasieën op gang te brengen. Als je toch bezig bent, waarom rol je dan niet van een met gras begroeide heuvel af! 

5. Vang een dauwdruppel.

Het is moeilijk te geloven dat zoveel verwondering kan worden ingehouden in een nederige druppel water. Om te weten te komen hoeveel, maak de volgende keer dat het regent een ochtendwandeling met je kleintje en kijk uit naar de kleine, glinsterende, zilveren bolletjes die in ronde bladeren en lelieblaadjes wapperen. Rol de magische druppel zachtjes rond het blad tot vreugde van je kind. Vang er nog een en zie de druppel groeien.

6. Herfstbladconfetti

Is het herfst? Pak een beanie, stapel wat blaadjes op en ga ertussen staan. Schop ze op met je tenen, gooi ze over je kleintje heen als confetti, ga erin liggen en maak samen bladengelen. Je kunt zelfs oefenen met het tellen van ze als ze vallen. Of je nu een peuter of een volwassene bent, er gaat niets boven het gevoel van het gooien van een paar blaadjes.

7. Groeien, baby, groeien

Je kunt niet altijd in de natuur zijn, maar je kunt wel een beetje natuur naar je toe brengen. Voeg een vleugje groen toe aan je huis met een veggie patch, kruidenpotjes of kamerplanten en leer je kleintje hoe je moet tuinieren. Het is een veilige, gezonde en leuke activiteit voor je kleintjes waar ze nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen en meer over wetenschap kunnen leren!

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN