gift icon Gratis levering met een Biostime® abonnement

Het verhaal achter Biostime

Red Tag

flesvoeding

Waarom Biostime® SN-2 biologische flesvoeding?

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Soms lukt (volledige) borstvoeding niet en kies je (in overleg met je arts en/of consultatiebureau) voor flesvoeding, ter aanvulling of als volledige vervanging. Biostime ontwikkelt producten met de voordelen van de natuur in combinatie met de laatste wetenschappelijke innovaties. De samenstelling wordt continu en al meer dan 10 jaar lang geoptimaliseerd op basis van het wetenschappelijk onderzoek naar moedermelk en de ontwikkeling van baby’s, door een team van wetenschappers en experts

Wat is flesvoeding voor baby’s?

Flesvoeding is voeding die je via de fles aan je baby geeft. Meestal wordt met flesvoeding kunstvoeding bedoeld. Bij flesvoeding zie je precies hoeveel je kindje binnenkrijgt. Er zijn drie soorten flesvoeding van Biostime:

Wat zit er standaard in flesvoeding?

Flesvoeding bestaat uit poeder. Dat los je op in warm (gekookt en vervolgens afgekoeld) water. De melkpoeder van Biostime is afkomstig van koeien uit Normandië, die zo’n 6 uur in de wei grazen, minimaal 120 dagen per week. Omdat gewone melk gevaarlijk is voor baby’s, wordt de melk eerst bewerkt. Vervolgens wordt de melk ingedampt en worden er allerlei stoffen aan toegevoegd, zoals ijzer, vitamines, mineralen en choline.

Het verschil tussen biologische en ‘gewone’ flesvoeding?

Biologische flesvoeding, zoals dat van Biostime, is gemaakt van biologische melk. De samenstelling van flesvoeding is vastgesteld in de Warenwet. De biologische flesvoeding van Biostime voldoet aan de strenge wet- en regelgeving. Biostime biologische opvolgmelk is 100% palmolievrij en biologisch. Het bevat geen synthetische conserveringsmiddelen, maar enkel natuurlijke conserveringsmiddelen. Wat ook erg belangrijk is om te weten, is dat Biostime afkomstig is van koeien die niet worden behandeld met (preventieve) antibiotica of hormonen.

De voordelen van flesvoeding

Borstvoeding is de beste voeding, maar soms lukt dit niet en kies je in overleg met je arts of het consultatiebureau voor de aanvulling of vervanging door flesvoeding. Wat zijn de voordelen van flesvoeding? Je weet precies hoeveel je kindje drinkt, je partner kan ook voeden en je kunt de temperatuur goed reguleren. Er zijn vast nog meer voordelen die jij ervaart, deel deze gerust met ons. We zijn benieuwd!

Waarom kies je nog meer voor Biostime® SN-2 biologische flesvoeding?

 • Biologisch keurmerk
 • Zonder palmolie, maar met biologische melkroom
 • Zonder synthetische conserveringsmiddelen
 • Van koeien die niet worden behandeld met preventieve antibiotica of hormonen
 • Biostime® abonnement voor meer gemak en altijd 10% korting

Gebruik flesvoeding baby

 • Was je handen grondig.
 • Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor biologische flesvoeding.
 • Gebruik het maatschepje in de deksel om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen.
 • Sluit de fles goed. Rol de fles krachtig van links naar rechts tussen uw handen en schud vervolgens tien seconden verticaal.
 • Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.
 • Nadat je je kindje de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af.

Flesvoeding zonder palmolie

De melk van Biostime is afkomstig van biologische Franse boeren en draagt een streng Europees biologisch keurmerk. Bij Biostime vind je biologische zuigelingenvoeding zonder palmolie. Palmolie is te vinden in veel producten, zoals margarines en zoetigheden. Waarom kiezen voor zuigelingenvoeding zónder palmolie? Tropische regenwouden zijn van onvoorstelbare waarde voor mensen, dieren en onze planeet. Toch worden er elke seconde 169 bomen gekapt.. Het is tijd om bewust te kiezen, voor nu en voor later. Wat is er mis met palmolie? 🌍

😔 Tropisch regenwoud wordt gekapt voor de aanleg van mega plantages met oliepalmen

😔 Mensen worden van hun land beroofd en komen zonder inkomsten te zitten

😔 Unieke planten- en diersoorten worden met uitsterven bedreigd

😔 Het kappen van zo veel bossen is slecht voor het klimaat

Biologische zuigelingenvoeding mét palmolie

Wij maken gebruik van melkroom in plaats van palmolie. Niet alleen omdat het beter is voor het behoud van het regenwoud, ook is het goed voor je kindje. Flesvoeding met melkroom benadert de vetzuursamenstelling van moedermelk beter dan flesvoeding met palmolie.*

Bron: *1: Bar-Yoseph F, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2016; 62:341-347 - 2. Gemiddelde waarden waargenomen in flesvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden op de Franse markt - juni 2019

Biologische melk in onze flesvoeding

Biostime melk komt van biologische Franse boeren. 40 geselecteerde boerderijen in een omtrek van 100 kilometer om precies te zijn. We mogen het Europees biologisch keurmerk dragen en dat doen wij met trots! Het keurmerk maakt duidelijk dat ons product voldoet aan de EU-regels voor biologische producten. Het Europees biologisch keurmerk is een topkeurmerk vanwege de hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid. Dit keurmerk geeft onder andere aan dat onze flesvoeding vrij is van bestrijdingsmiddelen en dat er rekening wordt gehouden met het dierenwelzijn.

DHA en AA, wat betekent dit?

Biostime flesvoeding bevat onder andere DHA (Docosahexaeenzuur) en AA, dit zijn omega-3 en omega-6 vetzuren. De toevoeging van DHA en AA in zuigelingenvoeding is wettelijk vastgesteld. DHA komt veel voor in hersen- en oogweefsel. 

GOS vezels, wat betekent dit?

GOS is een voedingsvezel welke helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je baby. Biostime voegt enkel volledig biologische GOS vezels toe aan de biologische flesvoeding.

Voor meer informatie en achtergrond, ga naar De BINC-Geneva Foundation (Biostime Institute for Nutrition and Care), een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van onderzoek op het gebied van de gezondheid van moeders en kinderen.

Biostime® abonnement

Kies voor het Biostime® abonnement en geniet van alle voordelen die het jou biedt. Je krijg jouw bestelling flesvoeding dan maandelijks en automatisch gratis thuisgestuurd en je geniet van standaard 10% korting. Voor minder zorgen en meer gemak! Het Biostime abonnement is maandelijks opzegbaar en maandelijks aan te passen.

Gebruik de code WELKOMBIOSTIME om de eerste drie maanden van het abonnement zelfs 20% korting te ontvangen, daarna ontvang je standaard 10% korting.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN