gift icon Gratis levering met een Biostime® abonnement

Alles wat je wilt weten over Biostime opvolgmelk voor baby's

Red Tag

opvolgmelk

Als jouw baby 6 maanden oud is, wordt het tijd voor opvolgmelk! Aan gewone zuigelingenvoeding heeft je baby dan vaak niet meer genoeg. De biologische opvolgmelk van Biostime voor baby’s van 6 tot 12 maanden bevat biologische melk(room) en geen palmolie: goed voor je kindje én beter voor het milieu! Biostime bevat onder andere DHA, vitamine A, C en D (zoals wettelijk is vastgesteld voor alle opvolgmelk).

Wat is opvolgmelk?

Opvolgmelk is flesvoeding voor jouw kindje vanaf 6 tot 12 maanden. Een goede groei en ontwikkeling zijn belangrijk voor je kind en daarvoor heeft hij of zij de juiste voedingsstoffen nodig. Die zijn precies in de gewenste dosering aanwezig in de opvolgmelk van Biostime. Opvolgmelk bevat meer ijzer en calcium dan zuigelingenvoeding. Elk kindje heeft ijzer nodig voor de ontwikkeling van het denkvermogen en de motoriek. Tijdens de zwangerschap bouwt jouw kindje een ijzervoorraad op, maar deze raakt op als je kindje rond de 6 maanden oud is. Dit tekort kan opgevuld worden met de opvolgmelk van Biostime!

Vermijd gewone melk bij baby’s

Kies voor opvolgmelk in plaats van gewone melk, omdat gewone melk veel eiwitten en zout bevat. De nieren van je kindje zijn daar nog niet aan toe. Ook bevat koemelk of geitenmelk te weinig ijzer. Gewone melk is niet aan te raden totdat jouw kindje 1 jaar oud is.

Wanneer opvolgmelk?

Het is aanbevolen om over te stappen van zuigelingenvoeding naar opvolgmelk wanneer je kindje 6 maanden oud is. Sommige kindjes merken er niets van als je in één keer overstapt van zuigelingenvoeding naar opvolgmelk en anderen moeten even wennen. Als je kindje erg moet wennen, is het ook mogelijk om de twee melksoorten met elkaar te mengen.

De verschillen tussen opvolgmelk 1, opvolgmelk 2 én opvolgmelk 3

Opvolgmelk 1 is zuigelingenvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden oud. Wanneer je baby 6 maanden oud wordt, is het tijd om over te schakelen naar opvolgmelk 2. Dit is flesvoeding voor kindjes van 6 tot 12 maanden. Opvolgmelk 3 is peutermelk voor kindjes vanaf 10 maanden.

Wanneer stop je met opvolgmelk?

Als jouw kindje 1 jaar oud is, kan je stoppen met het geven van opvolgmelk.  Al het ijzer dat je kindje nodig heeft, kan het dan halen uit vast voedsel. Speciale opvolgmelk is dan niet meer zo hard nodig. Ook kun je jouw baby vanaf 1 jaar oud gewone melk te drinken geven, omdat de nieren er dan klaar voor zijn. Tóch is het aan te raden om je kindje vanaf 10+ maanden nog biologische peutermelk te geven, zodat je kindje genoeg ijzer, calcium en vitaminen binnenkrijgt.

Praktische informatie over de biologische opvolgmelk van Biostime:

 • Veilig betalen met iDeal of creditcard
 • Gratis verzending bij een Biostime abonnement
 • Losse bestelling? Voor 23.30 besteld, morgen in huis (NL)
 • Bestellingen boven €70 gratis verzending
 • We bezorgen in Nederland, België en Luxemburg
 • Verpakt onder beschermende atmosfeer

De ingrediënten

In Biostime biologische opvolgmelk vind je biologische magere melk 27% (melk), biologische plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad, kokus), biologische maïs maltodextrine, biologische lactose (melk), gedeeltelijk gedemineraliseerd biologische weipoeder (melk), biologische melkroom, biologische fructo-oligosachariden 0,6% DHA vanuit visolie, emulgator (biologische SOJA lecithine), olie van Mortierella alpina, vitaminen (retinolacetaat, thiaminehydrochloride, riboflavine, calcium D-pantothenaat, ascorbylpalmitaat, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, cyanocobalamine, natrium L-ascorbaat, cholecalciferol, DL-alfa-tocoferolacetaat, D-biotine, fyllochinon, nicotinamide), calciumcarbonaat, calciumchloride, ijzerpyrofosfaat, L-cystine, tricalciumfosfaat, calciumhydroxide, zinksulfaat, trikaliumcitraat kaliumchloride, magnesiumchloride, kaliumhydroxide, natriumseleniet, kopersulfaat, kaliumjodide, mangaansulfaat, L-tryptofaan, natriumchloride, antioxidant (extract rijk aan tocoferolen), melkzuurfermenten (Bifidobacterium infantis) 0,02%.

Het gebruik

 • Was je handen grondig.
 • Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor biologische opvolgmelk.
 • Gebruik het maatschepje in de deksel om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen.
 • Sluit de fles goed. Rol de fles krachtig van links naar rechts tussen uw handen en schud vervolgens tien seconden verticaal.
 • Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.
 • Nadat je je baby de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af.

Biologische opvolgmelk: los of als abonnement

Het is mogelijk om de opvolgmelk van Biostime los te bestellen of een abonnement voor af te sluiten. Op deze manier krijg je maandelijks automatisch opvolgmelk gratis thuisgestuurd, zodat je altijd flesvoeding in huis hebt! Daarnaast profiteer je van 10% korting. Het Biostime abonnement is maandelijks opzegbaar en maandelijks aan te passen.

Gebruik de code WELKOMBIOSTIME om de eerste drie maanden van het abonnement zelfs 20% korting te ontvangen, daarna ontvang je standaard 10% korting.

Kies voor Biostime opvolgmelk

De biologische opvolgmelk van Biostime kun je voor je kindje gebruiken vanaf 6 maanden tot 12 maanden. Vanaf 12 maanden kun je overstappen naar Biostime SN-2 Bio 3 peutermelk voor kindjes vanaf 10 maanden. Volg altijd de bereidingswijze zoals vermeld op de verpakking. Heb je nog vragen over onze opvolgmelk? Neem dan contact met ons op.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN