gift icon Gratis levering met een Biostime® abonnement

Alles over Biostime biologische zuigelingenvoeding

Red Tag

biologische zuigelingenvoeding

Elke ouder wil het beste voor zijn of haar kindje op het gebied van voeding. We worden steeds bewuster van de manier waarop we met ons lichaam omgaan en wat we binnenkrijgen. Dit geldt uiteraard ook voor je kindje. Borstvoeding is de beste voeding, maar wanneer dit niet mogelijk of gewenst is, is natuurlijke én biologische zuigelingenvoeding aan te raden.

Onze producten bevatten biologische melkroom zónder palmolie: goed voor je kindje en beter voor het milieu. De biologische zuigelingenvoeding van Biostime bevat onder andere DHA, vitamine A, C en D (zoals wettelijk is vastgesteld voor alle opvolgmelk). De biologische zuigelingenvoeding van Biostime is geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden met goede bouwstoffen voor je baby.

Wat is zuigelingenvoeding?

Biologische zuigelingenvoeding is voeding die je via de fles aan je baby geeft. In dit geval gaat het om kunstvoeding. Op de verpakking is te vinden om wat voor voeding het precies gaat. De benaming voor kunstvoeding staat voor: 

 • Volledige zuigelingenvoeding (voor baby’s tot 6 maanden, nummer 1 op de verpakking)
 • Opvolgzuigelingenvoeding (voor baby’s ouder dan 6 maanden)

Wat zit er standaard in zuigelingenvoeding?

Je koopt flesvoeding meestal als poeder. Dat los je op in warm (gekookt en vervolgens afgekoeld) water. Onze biologische zuigelingenvoeding is afkomstig van koeienmelk. Melk wordt eerst bewerkt en vervolgens ingedampt, waarna extra stoffen worden toegevoegd, zoals vitaminen, mineralen en choline.

Wat is het verschil tussen gewone en biologische zuigelingenvoeding?

De samenstelling van flesvoeding is vastgesteld in de Warenwet. Dit betekent dat de hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere bestanddelen binnen een bepaalde range moeten vallen. In de Warenwet zijn regels voor de Nederlandse voedselveiligheid vastgelegd. In de wet staat dat een product onze gezondheid niet in gevaar mag brengen. De voedingswaardes van alle flesvoedingen zijn dus optimaal. Het verschil zit in de herkomst van de ingrediënten en extra toevoegingen. De melk en oliën in de zuigelingenvoeding van Biostime zijn van biologische herkomst. De biologische zuigelingenvoeding van Biostime is geproduceerd volgens strenge Europese richtlijnen en biedt net dat extraatje voor je baby.

Biologische zuigelingenvoeding van Biostime zonder palmolie

De melk van Biostime is afkomstig van biologische Franse boeren en draagt een streng Europees biologisch keurmerk. Bij Biostime vind je biologische zuigelingenvoeding zonder palmolie. Palmolie is te vinden in veel producten, zoals margarines en zoetigheden. Waarom kiezen voor zuigelingenvoeding zónder palmolie? Tropische regenwouden zijn van onvoorstelbare waarde voor mensen, dieren en onze planeet. Toch worden er elke seconde 169 bomen gekapt. Het is tijd om bewust te kiezen, voor nu en voor later. Wat is er mis met palmolie? 🌍

😔 Tropisch regenwoud wordt gekapt voor de aanleg van mega plantages met oliepalmen

😔 Mensen worden van hun land beroofd en komen zonder inkomsten te zitten

😔 Unieke planten- en diersoorten worden met uitsterven bedreigd

😔 Het kappen van zo veel bossen is slecht voor het klimaat

Biologische zuigelingenvoeding mét melkroom

Wij maken gebruik van melkroom in plaats van palmolie. Niet alleen omdat het beter is voor het behoud van het regenwoud, ook is het goed voor je kindje. Flesvoeding met melkroom benadert de vetzuursamenstelling van moedermelk beter dan flesvoeding met palmolie.*

Bron: *1: Bar-Yoseph F, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2016; 62:341-347 - 2. Gemiddelde waarden waargenomen in flesvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden op de Franse markt - juni 2019.

Biologische melk van koeien uit Normandië

Melk van koeien die veel grazen in de wei bevatten meer vetzuren, vitamine E en Omega 3. De voorwaarden voor een biologisch keurmerk is dat koeien minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur of meer in de wei grazen. Biologische zuigelingenvoeding van Biostime wordt gemaakt van biologische melk. Dit betekent dat koeien altijd naar buiten kunnen en ze biologisch voer krijgen. Waarom kies je nog meer voor Biostime?

 • 100% palmolievrij en biologisch
 • Biostime bevat enkel natuurlijk conserveringsmiddelen en dus geen synthetische conserveringsmiddelen.
 • Biostime komt van koeien die niet worden behandeld met (preventieve) conserveringsmiddelen en hormonen.

Praktische informatie over de biologische zuigelingenvoeding van Biostime:

 • Veilig betalen met iDeal of creditcard
 • Gratis verzending bij een Biostime abonnement
 • Losse bestelling? Voor 23.30 besteld, morgen in huis (NL)
 • Bestellingen boven €70 gratis verzending
 • We bezorgen in Nederland, België en Luxemburg
 • Verpakt onder beschermende atmosfeer

De ingrediënten

In Biostime biologische zuigelingenvoeding vind je gedemineraliseerd biologisch weipoeder (melk), biologische plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad, kokus), biologische magere melk 16%, biologische maïs maltodextrine, biologische melkroom, biologische lactose (melk), biologische fructo-oligosachariden 0,6%, DHA vanuit visolie, olie van Mortierella alpina, emulgator (biologische soja lecithine), vitaminen (retinolacetaat, thiaminehydrochloride, riboflavine, calcium D-pantothenaat, ascorbylpalmitaat, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, cyanocobalamine, natrium L-ascorbaat, cholecalciferol, DL-alfa-tocoferolacetaat, D-biotine, fyllochinon, nicotinamide), calciumcarbonaat, calciumchloride, ijzerpyrofosfaat, cholinechloride, calciumhydroxide, inositol, L-tyrosine, zinksulfaat, magnesiumoxide kaliumchloride, tricalciumfosfaat, natriumchloride, magnesiumchloride, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodide, natriumseleniet, L-carnitine, L-tryptofaan, L-cystine, antioxidant (extract rijk aan tocoferolen), melkzuurfermenten (Bifidobacterium infantis).

Het gebruik

 • Was je handen grondig.
 • Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor biologische zuigelingenvoeding.
 • Gebruik het maatschepje in de deksel om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen.
 • Sluit de fles goed. Rol de fles krachtig van links naar rechts tussen uw handen en schud vervolgens tien seconden verticaal.
 • Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.
 • Nadat je je baby de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af. 

Biologische zuigelingenvoeding: los of als abonnement

De biologische zuigelingenvoeding van Biostime kun je los bestellen of een handig abonnement voor afsluiten. Op deze manier krijg je maandelijks automatisch voeding gratis thuisgestuurd, zodat je altijd voeding in huis hebt! Daarnaast profiteer je van 10% korting. Het Biostime abonnement is maandelijks opzegbaar en maandelijks aan te passen.

Gebruik de code WELKOMBIOSTIME om de eerste drie maanden van het abonnement zelfs 20% korting te ontvangen, daarna ontvang je standaard 10% korting.

Extra informatie over onze biologische zuigelingenvoeding

De biologische zuigelingenvoeding van Biostime kun je gebruiken tot de leeftijd van 6 maanden. Vanaf 6 maanden kun je overstappen naar de Biostime SN-2 BIO 2 opvolgmelk. Volg altijd de bereidingswijze zoals vermeld op de verpakking. Heb je nog vragen over onze flesvoeding? Neem dan contact met ons op.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN