gift icon Gratis levering met een Biostime® abonnement

Alle informatie over Biostime biologische opvolgmelk voor peuters

Red Tag

biologische opvolgmelk of peutermelk

Wanneer je kindje rond de 10 maanden oud is, wordt het tijd om over te stappen van biologische opvolgmelk naar biologische opvolgmelk of peutermelk. In het eerste jaar groeit je kindje namelijk fysiek en cognitief heel snel! Geef je kindje daarom biologische opvolgmelk, ofwel peutermelk, van Biostime. De melk is afgestemd op de behoeften van kindjes vanaf 10 maanden mét extra voedingsstoffen, zoals ijzer, calcium en vitamines.

De producten van Biostime bevatten biologische melk(room) en geen palmolie: goed voor je kindje én beter voor het milieu. Biostime bevat onder andere DHA, vitamine A, C en D (zoals wettelijk is vastgesteld voor alle opvolgmelk).

Waarom peutermelk?

De meeste peuters houden van melk. Als je kiest voor opvolgmelk of peutermelk, dan geef je je kindje net dat beetje extra ijzer en vitamines. De peutermelk van Biostime is afgestemd op de voedingsbehoeften van peuters en is een mooie aanvulling op gezond eten.

Waarschijnlijk begint je kind net met proeven en ‘echte’ voeding. Het is belangrijk dat je kindje gezond en gevarieerd eet. Als onderdeel van een gezonde voeding kan opvolgmelk of peutermelk een positieve bijdrage leveren aan extra voedingsstoffen voor je kindje. De extra’s die je kindje krijgt met Biostime peutermelk: 

 • Calcium: voor de ontwikkeling én opbouw van de botten
 • Vitamine D: voor het goed functioneren van het immuunsysteem
 • Vetzuur: voor ontwikkeling van het zenuwstelsel

Biologische opvolgmelk of peutermelk

De samenstelling van flesvoeding is vastgesteld in de Warenwet. Dit betekent dat de hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere bestanddelen binnen een bepaalde range moeten vallen. In de Warenwet zijn regels voor de Nederlandse voedselveiligheid vastgelegd. In de wet staat dat een product onze gezondheid niet in gevaar mag brengen.

De melk bestaat voor 95% uit biologische ingrediënten. Daarnaast moet de koe die de melk geeft dagelijks zo’n 6 uur in de wei grazen, minimaal 120 dagen per jaar. De biologische opvolgmelk of peutermelk van Biostime is geproduceerd volgens strenge Europese richtlijnen en biedt net dat extraatje voor je kindje.

Van zuigelingenvoeding naar biologische melk voor peuters

Kinderen vanaf 1 jaar kunnen overstappen van flesvoeding naar ‘gangbaar’ voedsel en gewone koemelk. Om ijzer- en vitaminetekort te vermijden, is het aan te raden om minstens 150 milliliter opvolgmelk of peutermelk per dag aan je kindje te geven. Je kindje heeft in het begin van de levensfase nog veel voedingsstoffen nodig. Met genoeg voedingsstoffen haalt je kindje het meeste uit de groei, ontwikkeling en immuunsysteem. 

Praktische informatie over de biologische opvolgmelk of peutermelk van Biostime:

 • Veilig betalen met iDeal of creditcard
 • Gratis verzending bij een Biostime abonnement
 • Losse bestelling? Voor 23.30 besteld, morgen in huis (NL)
 • Bestellingen boven €70 gratis verzending
 • We bezorgen in Nederland, België en Luxemburg
 • Verpakt onder beschermende atmosfeer

De ingrediënten

De biologische opvolgmelk of peutermelk van Biostime bevat biologische magere melk 31%, biologische plantaardige oliën (zonnebloem, raapzaad, kokus), biologische maïs maltodextrine, biologische melkroom, biologische fructo-oligosachariden 0,6%, emulgator (biologische Soja lecithine), olie van Mortierella alpina, DHA vanuit visolie, vitamines (natrium L-ascorbaat, DL-alfa tocoferolacetaat, ascorbylpalmitaat, nicotinamide, calcium-D-pantothenaat, thiaminehydrochloride, pyridoxinehydrochloride, retinolacetaat, foliumzuur, phylloquinon, D-biotine, cholecalciferol, riboflavine, cyanocobalamine), magnesiumchloride, natriumchloride, ijzerpyrofosfaat, L-cystine, trinatriumcitraat, trikaliumcitraat, calciumcarbonaat, tricalciumfosfaat, calciumhydroxide, zinksulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, kaliumjodide, natriumseleniet, antioxidant (extract rijk aan tocoferolen), melkzuurfermenten (Bifidobacterium infantis) 0,02%.

Het gebruik

 • Was je handen grondig.
 • Gebruik water op handwarme temperatuur (+/- 37 ° C) en schenk de benodigde hoeveelheid in een schone fles. Gebruik water dat geschikt is voor biologische opvolgmelk, ofwel peutermelk.
 • Gebruik het maatschepje in de deksel om het aangegeven aantal eenheden toe te voegen. Gebruik de schuifrand van de verpakking om het overschot op het schepje te verwijderen.
 • Sluit de fles goed. Rol de fles krachtig van links naar rechts tussen uw handen en schud vervolgens tien seconden verticaal.
 • Controleer de temperatuur met een paar druppels op je pols.
 • Nadat je je kindje de fles hebt gegeven, was je de fles, de fopspeen en de ring met een sopje en spoel je ze grondig af.

Biologische peutermelk: los of als abonnement

Het is mogelijk om de peutermelk, ofwel dreumesmelk, van Biostime los te bestellen of een abonnement af te sluiten. Op deze manier krijg je maandelijks automatisch peutermelk gratis thuisgestuurd, zodat je altijd flesvoeding in huis hebt! Daarnaast profiteer je van 10% korting. Het Biostime abonnement is maandelijks opzegbaar en maandelijks aan te passen. 

Gebruik de code WELKOMBIOSTIME om de eerste drie maanden van het abonnement zelfs 20% korting te ontvangen, daarna ontvang je standaard 10% korting.

Ga voor Biostime opvolgmelk, ofwel peutermelk

De opvolgmelk of peutermelk van Biostime voor kindjes vanaf 10 maanden bevat onder andere vitamine C en D om het immuunsysteem te ondersteunen. Ook bevat de melk ijzer en calcium ter ondersteuning van de hersenontwikkeling van je kindje. Onze peutermelk draagt bij aan een gezonde en gevarieerde voeding! Volg altijd de bereidingswijze zoals vermeld op de verpakking. Heb je nog vragen over onze peutermelk? Neem dan contact met ons op.

Belangrijke informatie

Borstvoeding is voor zuigelingen de beste voeding.

Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts voor je overgaat op (gedeeltelijke) flesvoeding.

IK HEB HET BEGREPEN